Terveydenhuolto – Lääkärin suorahaku

Talentor on kokenut kumppani lääkäreiden ja terveydenhuollon eri tehtävissä toimivien asiantuntijoiden suorahaussa. Olemme jo yli viidentoista vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme löytämään terveydenhuollon alan osaajia suorahaun keinoin - terveydenhuollon ylilääkäristä tai erikoislääkäristä aina lääketeollisuuden eri asiantuntijoihin.

Globalisaatio, kilpailutilanteen kiristyminen ja korkeat ympäristöstandardit aiheuttavat muutospaineita terveydenhuollon ja lääketieteen toimialoilla. Suomessa terveydenhuollon menot olivat 21,1 miljardia euroa vuonna 2018. Vuonna 2018 terveydenhuollon menojen julkisen rahoituksen osuus oli 75,8 prosenttia ja yksityisen rahoituksen osuus 24,2 prosenttia. Julkisen rahoituksen osuus nousi 0,5 prosenttiyksikköä vuodesta 2017. Suomen terveydenhuollon alalla työskentelee jopa noin 260 000 ihmistä. Tulevaisuudessa terveydenhuollon henkilöstön ikääntyminen tulee kuitenkin olemaan merkittävä haaste, sillä vuoteen 2025 mennessä yli 40 prosenttia vuonna 2014 työtä tehneistä tulee saavuttamaan 65 vuoden iän. Terveydenhuollon julkisten toimijoiden rinnalle on noussut uusia yksityisiä alan asiantuntijoita, jotka ovat luoneet uusia liiketoimintamalleja ja innovaatioita terveyden edistämiseksi.

Tulevaisuudessa terveydenhuollon alaa tulee eniten muuttamaan ennen kaikkea hallituksen muodostama sote-uudistus, jossa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Sote-uudistuksen myötä sosiaali- ja terveyspalvelut muuttuvat asiakaslähtöisimmiksi kokonaisuuksiksi palveluiden kehittyessä oikea-aikaisemmiksi, vaikuttavimmiksi ja tehokkaimmiksi. Lisäksi monikanavainen rahoitus tullaan yksinkertaistamaan ja väestön palveluiden valinnanvapautta lisäämään. Uudistuksella pyritään vaikuttamaan julkisen talouden kestävyysvajeeseen noin 3 miljardin euron säästötavoitteella. Sote-uudistuksen myötä yksittäisten terveydenhuoltoalan asiantuntijoiden ja johtajien rooli tulee muuttumaan, jonka takia johtajien ja etenkin lähiesimiesten tehtävänä on pitää henkilöstö ajan tasalla uudistuksen vaatimista muutoksista ja ottaa henkilöstö mukaan muutosten läpiviemiseen.

Terveydenhuoltoalan muutospaineissa alalle tarvitaan johtajia, jotka pystyvät varmistavat laadun ja kannattavuuden. Demografiset muutokset, väestön ikääntyminen ja nopea teknologinen edistys luovat organisaatioille tarpeen löytää osaavia lääkäreitä sekä terveydenhuollon ammattilaisia.

Talentorin luotettavilla suorahaun ja henkilöarvioinnin palveluilla olemme onnistuneet löytämään potentiaalisimmat ehdokkaat asiakkaittemme tarpeisiin nopeasti ja tehokkaasti. Olemme toimineet asiakkaidemme kumppanina erilaisissa lääkärirekrytoinneissa Suomessa jo yli 15 vuoden ajan.

Mika Nevasuo
Mika Nevasuo on kansainvälisen Talentor-verkoston perustaja. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus haastavista rekrytointiprosesseista asiantuntijatasosta ylimpään johtoon johtoon - Suomessa ja kansainvälisesti.

Mika on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri (KTM) ja hänellä on Suomen Psykologiliitto ry:n myöntämä sertifikaatti osaamis- ja kompetenssipohjaisiin henkilöarviointeihin.
  • Talentor Finland Oy

    Aleksanterinkatu 15 B, 00100 Helsinki

  • 040 5656 544 | mika.nevasuo@talentor.fi
© 2023 Talentor. All Rights Reserved.